Израел пусна на свобода 55 задържани в Газа палестинци,  включително

...
Израел пусна на свобода 55 задържани в Газа палестинци,  включително
Коментари Харесай

Израел пусна на свобода 55 задържани в Газа палестинци, включително директор на болница

Израел пусна на независимост 55 арестувани в Газа палестинци,  включително шефа на основната болница в анклава, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мохамед Абу Селмиа беше арестуван през ноември, когато израелските сили направиха интервенция против болничното заведение " Аш-Шифа ". В коментар, излъчен от палестинските медии след освобождението му, той упрекна израелските управляващи, че са подлагали арестуваните палестинци на " ежедневно физическо и психично оскърбление ". Израелските управляващи отхвърлиха сходни обвинявания.

Израел упреква " Хамас "  и други въоръжени групировки, че се укриват в лечебни заведения и ги употребяват за военни цели. Палестинските здравни чиновници споделят, че израелските интервенции са предиздвикали няколко лечебни заведения да затворят порти или внезапно да понижат активността си, което заплашва цивилното население. Според интернационалното право лечебните заведения може да изгубят отбраната си, в случай че бъдат употребявани за военни цели.

Израелските въоръжени сили споделят, че тази заран към 20 ракети и снаряди са били изстреляни  от Газа към територията на Израел. Няма данни за жертви или вреди.

Израел стартира войната в Газа след нападението на „ Хамас “ на 7 октомври, при което екстремисти нахлуха в Южен Израел, избивайки към 1200 души – най-вече цивилни – и отвлякоха още към 250.

Оттогава израелските сухопътни офанзиви и бомбардировки са умъртвили повече от 37 700 души в Газа съгласно министерството на опазването на здравето на анклава, което не прави разграничаване сред бойци и цивилни в данните си. Войната значително прекъсна притока на храна, медикаменти и съществени артикули към Газа и хората там в този момент са изцяло подвластни от външна помощ. Висшият съд на Организация на обединените нации заключи, че съществува " аргументиран риск от геноцид " в Газа – обвиняване, което Израел изрично отхвърля.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР